Oppvekst uten polstring

foreldre foreldrerollen oppvekst oppvekstmiljø Apr 15, 2023

Unna i bakken her kommer Chris i sykkelpolitiet. Det var mange helter i Pacific Blue. Alle helst ville du være  T.C, den stilige surferen men den rollen hadde kompisen din. Alle jentene ville være Cory, og det var helt greit. Med sugerør, festet til kinnet med tape, hadde dere  kontakt med hverandre over sambandet.

 Du er kanskje selv blitt mamma eller pappa, og undres på om dine barn får oppleve denne formen for lek. Ute, i skogen, i fjæra eller rett ved huset.Du kjenner også du blir glad når du ser unger leker i gata, og lurer på at det er en myte at barna ikke leker sammen lenger.

 Når barna på 80 tallet skulle møte venner måtte det planlegges før de dro fra skolen.Vi møtes klokken 17.00 utenfor kiosken eller fotballbanen. De som hadde anledning, dro.

Ingen Snap gruppe eller facebook gruppe. Det var en telefon med ledning i veggen, og etter hvert en mobiltelefon som var alt for stor til å ha med ut.

Var det enklere å vokse opp på åttitallet , og hva var det som var annerledes?

Barna kom hjem til avtalt tid, og ga en kort rapport hvor de hadde vært og hva som hadde skjedd. Så var det en episode med Home and away, Halv sju,Syv Søstre, Offshore, Hotel Cæsar. Alle så det samme på tv, og her oppsto ideer til lek.

Når du falt og slo deg fikk du beskjed om å reise deg opp, slutte å gråte. Du fikk trøst, men ingen lang avhandling om hvem det var som dytta deg, var noen slem med deg, følte du deg krenket, var det noen som så dette. I dag ville hendelsen vært filmet og snappet og du som forelder visst om det før ditt barn kom hjem og fortalte.

Kan barn i dag vokse opp uten å være polstret?  

Dette er noe jeg tenker mye på. Hvordan skal vi lære barn i dag om fellesskap, vennskap, følelser, omsorg for hverandre? Har  familier nok med seg selv. Er det blitt en alt for lukket enhet?

Å se helheten, hele situasjon og ditt barn som en del av en gruppe er et godt utgangspunkt for at ditt barn vokser inn i samfunnet og blir et gangs menneske.

Jeg romantisere ikke 80 tallet. Det er helt klart mye tøffere å vokse opp nå. Mye er endret, ikke minst inntoget av sosiale medier. 

Jeg har ikke svarene, bare mange spørsmål og noen tanker om dette.  Dette må vi snakke mer om.

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.