Når mamma blir forsvarer.

adhd barneoppdragelse mammalivet oppvekst tenåringstiden Aug 11, 2021

Kom å hent sønnen din, har ber meg reise en viss plass, han kan ikke være her, han kan ikke oppføre seg.

Dette var rektor fra en videregående skole, og Isak bodde på hybel.

Jeg forlot jobb, kjørte avsted og tenkte: Her skal han ikke være. I løpet av et par timer hadde vi sagt opp hybel, signert han ut av skolen, avtalt møte med ppd, pakka i bilen og vips så var vi hjemme.

Hva skjedde? Gutten er 17 år. Kan han ikke bare oppføre seg? I ettertid har jeg reflektert mye over hva som gikk galt. Jeg forsvarer ikke dårlig oppførsel, men jeg forsvarer min 17 åring som ikke fikk den hjelp han hadde krav på.

I mange år har jeg møtt på rektors kontor på vegne av han, og jeg innrømmer at det var kaotisk til tider. Hjemme hadde vi gode rutiner og livet var forutsigbart. Vi taklet sinneutbruddene, og prøvde å ikke gi han mer dårlig samvittighet enn den han allerede hadde.  Han fikk adhd diagnosen i 10 klasse, etter noen år frem og tilbake, med kartlegging og utredning.

Han elsket action, å få andre til å le, oppmerksomhet, fart og spenning, men han var også en gutt med et stort hjerte for andre, omsorgsfull og følsom. Det var vanskelig å få øye på i skolehverdagen.

Han hadde flotte lærere, men det var noe med systemet. I perioder på ungdomsskolen var han mer på gangen enn i klasserommet. Det ble ikke lengre en straff, men en god pause å sitte i korridoren.

Nå er Isak 31 år, har god utdanning og lever et godt liv. Vi har brukt mye tid på å snakke oss gjennom episode for episode. Hva skjedde, hva kunne vært gjort annerledes, hva har vi lært.

Alt handler om relasjoner. Han snakker varmt om de lærerne som så han, bekreftet han men samtidig satte grenser. De var tydelig, og han visse at de likte han. De brukte humor, og de ga klare beskjeder. Han møtte voksne som turte skape en god relasjon til han.

Det handler om å bry seg, og bruke hjerte når du setter grenser 🧡 

Jeg har fått lov av Isak å dele dette. Dette er også tema når vi har ADHD kurs sammen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.