Mamma hvor kommer kråka fra ?

barn barneoppdragelse Mar 08, 2020

 

 Barn kan noen ganger stille spørsmål som du ikke aner svarte på. Må vi alltid gi et svar? Kan vi undre oss sammen med barna, og stille spørsmålet tilbake, som foreksempel "Hva tror du? "

Som ung mor diskuterte jeg mye med venner og kolleger og vi fant ut at utfordringen i småbarns livet var universelle. Det jeg lurte på hadde også andre opplevd. Jeg var opptatt av å gi mitt barn korrekte svar og likte hans undring over nye oppdagelser. Hvor kommer jorda fra, er sola og månen venner. Hvor bor spiderman, hva heter pappaen til spiderman? 

Jeg hadde fokus på barnets beste og tenkte aldri at jeg gikk glipp av noe. Det som måtte endres på var avtaler, venninnebesøk, konserter, fester, og så var jeg heldig at vi var to foreldre. Med god planlegging så fikk jeg med meg mye. Men det var ingen tvil om at barnet kom i første rekke. Barnets behov for oppmerksomhet, kontakt, lek, rutiner, ble første prioritet.

Selv om dagene og ukene ble vel mye preget av rutiner så var det utrolig viktig for meg å skape disse trygge rammene. Rutiner betyr trygghet. 

Jeg er kjent for å være noe utålmodig, og tålmodigheten ble selvfølgelig satt på prøve mange ganger. Jeg ble en bedre voksen av å bli testet i tålmodighet. Mamma hvor kommer edderkoppen fra, hvor bor månen, hvordan bæsjer makken, er kråka i slekt med måsen? Her ble min kunnskap satt på prøve. Men jeg oppdaget fort at jeg ikke måtte ha svar på alt. Jeg kunne under meg sammen med barna. Tja, hvor bor edderkoppen egentlig hva tror du, hva tenker du om makken og hvordan den lever.  Fantasi og skaperglede ble høyt prioritert fordi det ga meg en mulighet for å skape kontakt.

En av mine hadde mange spørsmål, hele tiden og på en biltur ble det nok. Turen varte i 10 min, og jeg hadde ikke mer tålmodighet. Jeg sa: Hvis du er stille i 5 min skal du få en hund. Tenk å si noe sånt. Lite korrekt, men jeg tok sjansen. Etter 2 minutter kom det fra baksete: mamma jeg vil ikke ha hund.  Da kom latteren, jeg stoppet bilen og lo så tårene trillet. Vi klemte hverandre og kjørte videre, og jeg var klar til neste runde med spørsmål.

 

Ta gjerne kontakt for mer informasjon om kurs, foredrag, coaching

Kontakt

Hold deg oppdater med siste nytt fra meg.